< Terug naar overzicht

Coronavirus: relevante informatie voor werkgevers, verzameld door Acerta

Welke informatie rond het coronavirus is relevant voor jou als werkgever? Acerta bundelde de meest gestelde vragen, met antwoorden.

Over Covid-19, het coronavirus, is al heel veel gezegd en geschreven. Laten we vooral bij de feiten blijven. Dat het aantal coronameldingen in ons land toeneemt, staat vast. Ook op de werkvloer. Als werkgever wil je dus correct voorbereid zijn. Hieronder krijg je heldere antwoorden op al jouw werkgerelateerde corona-vragen.

Graag een volledig overzicht van alle voor jou relevante vragen en antwoorden rond het coronavirus? Dat vind je hier.

Veelgestelde vragen over het coronavirus: twee voorbeelden

1. Ik heb een vermoeden dat mijn werknemer ziek is. Mag ik hem/haar naar huis sturen?

Als je werknemer zich op het werk aanbiedt en niet bewijst arbeidsongeschikt te zijn, moet je hem/haar tewerkstellen. Dat is een wettelijke verplichting.

Vermoed je dat je werknemer niet geschikt is om te werken, dan dien je dat te bewijzen. Je kan de werknemer evenwel niet verplichten naar de arbeidsgeneesheer te gaan, noch kan je aan de arbeidsgeneesheer de opdracht geven om een (gedwongen) onderzoek te doen. Je zal dus moeten voortgaan op algemene verschijnselen en aanwijzingen.

Wanneer vaststaat dat een werknemer ziek of besmet is en daardoor de kans bestaat dat de andere werknemers besmet worden, heb je het recht die werknemer van het werk te verwijderen (en naar huis te sturen).

2. Mijn werknemer heeft schrik het coronavirus op te lopen, weigert het huis te verlaten en neemt plots vakantie. Kan dat?

Jaarlijkse vakantie moet in onderling overleg tussen werkgever en werknemer worden vastgelegd. Dat impliceert dat je werknemer aan jou, de werkgever, niet eenzijdig kan opleggen wanneer hij/zij zijn/haar dagen vakantie opneemt.

Dus, blijft de werknemer ongemotiveerd en zonder jouw akkoord afwezig en staan de arbeidsvoorwaarden van jouw onderneming dat niet toe, dan kun je weigeren je werknemer voor die dagen afwezigheid te vergoeden. Die dagen kunnen als ongewettigde afwezigheid worden gekwalificeerd.


Juridisch corona-advies?

Herbekijk onze gratis webinar, in samenwerking met Idewe, rond het coronavirus of vraag juridisch advies aan Acerta.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen