< Terug naar overzicht

De Belgische HR Expert “Planet Group” neemt “Viavera Recruitment” (Selectie & Interim) over

HR-bedrijf Viavera Recruitment vaart vanaf heden zijn koers verder onder de vlag van het Belgische Planet Group. Planet Group is de razend snel groeiende “multibrand” HR Group (Expert in Flexible & Temporary Staffing) van topondernemer en CEO Sam BARO.

De merkidentiteit “Viavera”, blijft behouden, en het zet zijn volgende groei-steps dus verder onder de vleugels van de Belgische multibrand HR dienstverleningsgroep. Voor Planet Group betekent de overname een nieuwe stap in de uitbreiding van haar HR-aanbod.

Terwijl Planet Group dit jaar afstevent op een geconsolideerde omzet van 60 miljoen euro, blijft de groep naast de sterke interne organische groei bij dochterbedrijven X-Care in Motion, IT-Planet en HR-Planet, ook aanknopen met externe uitbreiding.

Na een vruchtbare fusie tussen X-Care en Talent in Motion (tot X-Care in Motion) exact een jaar geleden, krijgt Planet Group er met Viavera Recruitment nu een extra “brand” bij: een succesvolle selectie, rekruterings- en interimspecialist, die gericht is op het hogere bediendensegment, en in België heel wat middelgrote tot grote ondernemingen tot haar trouwe klanten mag rekenen.

 

Vera Roesems en Sam Baro (Viavera Recruitment, Planet Group)

Succesverhaal

Het succesverhaal van Vera Roesems en haar team gaat intussen meer dan 25 jaar mee toen ze haar eigen HR-kantoor startte. Dat groeide uit tot een krachtige speler in de sector, met inmiddels kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Zaventem, een backoffice met 9 HR specialisten, en een jaaromzet van om en bij de 5 miljoen euro tijdens een coronajaar.

Viavera rekruteert, selecteert en plaatst kandidaten bij bedrijven in een brede waaier aan sectoren, zoals de financiële wereld, de farmaceutische industrie, ICT, dienstverlenende sector en juridische entiteiten.

Deze dienstverlener is een buitenbeentje in zijn sector dankzij Roesems’ unieke visie op HR, waarin kwaliteit absoluut boven kwantiteit staat in alle aspecten van het rekruteringsproces.

“Viavera Recruitment laat zien hoe selectie, rekrutering en interim werkt zonder de kandidaten tot een nummer te herleiden”, zegt Sam Baro, CEO en eigenaar van Planet Group. “Daarmee vormen ze een perfecte match met onze eigen visie op een hoogwaardig HR-beleid. Het bedrijf past ook volledig in onze overnamestrategie: we willen, zowel organisch als extern, groeien als HR-expert in flexible en temporary staffing. De merkidentiteit van Viavera Recruitment blijft behouden, het is voor ons een volgende brand onder onze koepel. We willen, naast onze merken X-Care in Motion, IT-Planet en HR-Planet, ook iets generalistischere interim- en selectiediensten kunnen aanbieden aan ons bestaand en nieuw clienteel.”

Verdere groeistappen

Voor Planet Group is het expliciet de bedoeling om, dankzij deze overname, de tak selectie en interim verder te doen groeien binnen de groep. Zo zal het aantal experts binnen verschillende niches van knelpuntberoepen een extra boost krijgen. Deze experts zijn een mooie aanvulling bovenop de 650 projectstaffing-medewerkers (ZORG, IT en HR) en de meer dan 1.400 interimkrachten (ZORG) die de Belgische groep (van Gentse origine) momenteel al mooie projecten laat realiseren en uitzendt naar zijn klanten.

Met Viavera Recruitment erbij krijgt de jaaromzet van de groep meteen een flinke extra duw naar 65 miljoen euro, en met de vakkennis van Roesems erbij, die ook na de overname nog aan boord blijft bij Viavera, breidt het ook zijn imago van HR-powerhouse verder uit.

“Mijn baby is een knappe puber geworden”, zegt Vera Roesems. “In deze nieuwe fase krijgt Viavera extra zuurstof om die groei en continuïteit verder te zetten. Van alle HR-experts in België kon ik me geen betere partij dan Planet Group voorstellen om de verdere ontplooiing van Viavera te verzekeren . Mijn eigen passie voor HR blijft ook onverminderd, dus ik verheug me erop om deze toenadering mee een boost te geven.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen