< Terug naar overzicht

Thuiswerk: hybridemodel is de toekomst

Hoe ziet de werkorganisatie er in de toekomst uit? Acerta, KU Leuven en HR Square gingen samen op zoek naar het antwoord via een bevraging. Als het gaat over thuiswerk, is het antwoord eenduidig: een hybridemodel is de toekomst.

Thuiswerk na corona populairder

Tijdens de coronalockdown werd thuiswerk de norm. Maar ook nu, na de lockdown, blijven veel ondernemingen thuiswerk toepassen. Werkgevers geven aan dat 41,5% van hun werknemers nog steeds van thuis uit mogen werken. Voor de coronacrisis was dat maar voor 27,4% van de werknemers het geval. Daarmee stijgt de populariteit van telewerk met meer dan de helft.

Thuiswerk volgt hybridemodel

Slechts weinig bedrijven zijn naar 100% telewerk gegaan, ook niet tijdens de lockdown. Bovendien valt dat niet echt aan te raden, want thuiswerken heeft zijn voor- en nadelen. Werkgevers vinden dat telewerk een positieve invloed heeft op de werk-privébalans en op autonoom en resultaatsgericht werken. De lockdown heeft het vertrouwen van werkgevers ten opzichte van thuiswerken een boost gegeven. Werkgevers gaan ervan uit dat hun werknemers hun job doen, ook al is er geen fysiek toezicht van de leidinggevende. Er is een evolutie gebeurd naar een ‘outputcultuur’. Maar, de sociale cohesie, samenwerken in team en leidinggeven ondervinden een negatieve impact van thuiswerk.

Geen afscheid van kantoor

Sommige zaken zullen op de werkvloer moeten blijven gebeuren. Denk maar aan een eerste kennismaking, een opleiding, een evenement, een opvolgingsgesprek, bepaalde klantenafspraken… Het zal dus ook na corona nog belangrijk zijn om een fysieke ontmoetingsplaats/werkplaats te hebben. Volgens iets meer dan de helft van de werkgevers zullen ze evenveel of meer kantoorruimte nodig hebben in de toekomst. Maar er zijn ook werkgevers die daar anders over nadenken: volgens 15% zal er in de toekomst geen kantoorruimte meer gebruikt moeten worden.

Waak over het evenwicht

Bij thuiswerken is het de kunst om een goed evenwicht te bewaren. Een evenwicht tussen wat de (interne of externe) klant wil, wat de organisatie wil, en wat het individu wil. Cruciaal in het succesverhaal is een thuiswerkbeleid met duidelijke afspraken. Hiervoor doe je best beroep op een expert om de juiste oplossing in te voeren binnen de organisatie.


Een toekomstgericht thuiswerkbeleid?

Maak van thuiswerk een succes dankzij de expertise van Acerta.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen