VBO tevreden over verlenging anticrisismaatregelen

ArbeidsmarktArbeidsrechtFlexibiliteitOverlegorganenUitstroom
Donderdag 6 mei moet deze verlenging nog plenair gestemd worden in het parlement. Nadien kunnen de maatregelen nog eens voor een bijkomende periode van drie maanden (dus tot eind 2010) worden verlengd bij Koninklijk Besluit na advies van de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad.

Pieter Timmermans, bestuurder-directeur-generaal van het VBO, commentarieert: “Ondanks de eerste positieve signalen van economisch herstel, is het einde van de tunnel nog niet in zicht. Veel bedrijven hebben vandaag nog te lijden onder de naschokken van de crisis. Daarvan getuigt de berichtgeving over het aantal falingen en herstructureringen. Heel wat bedrijven krijgen het orderboekje nog niet opnieuw ingevuld. Met de verlenging van de crisiswerkloosheid voor bedienden, naast de tijdelijke werkloosheid voor de arbeiders, krijgen de bedrijven nog verder de mogelijkheid om de arbeidsprestaties van hun werknemers tijdelijk te verminderen en hun mensen toch aan boord te houden.”

Het VBO is dan ook tevreden dat de politici “de noodzaak van een verlenging en de situatie juist inschatten en de verantwoordelijkheid namen om onze bedrijven in een aantal zwaar getroffen sectoren ook de volgende maanden de broodnodige zuurstof te geven om hen door deze moeilijke periode te loodsen.”

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.