VDAB en Unizo gaan op bedrijfsstage bij elkaar

ArbeidsmarktOpleidingTrainingUitstroomWerving
Met deze bedrijfsstages willen de VDAB en Unizo meer inzicht verwerven in het bedrijfsleven en de werking van de VDAB.
Op 10 mei geven de topmannen van de VDAB en Unizo het voorbeeld met een stage in beide organisaties. Dit is meteen ook de start van de samenwerking.

Wisselstages Fons Leroy en Karel Van Eetvelt

Op 10 mei loopt Fons Leroy een halve dag stage in de kmo Made in Inox in Watou (Poperinge). Bedoeling is dat de gedelegeerd bestuurder van de VDAB ‘aan den lijve’ ondervindt hoe een doorsnee werkdag in een kmo verloopt.
Op dezelfde dag volgt Karel Van Eetvelt het reilen en zeilen in de werkwinkel van Ieper, om zo de VDAB-werkzoekendenwerking beter te leren kennen.
Door de stage trachten beide topmannen het beleid van de VDAB en Unizo beter te kunnen afstemmen op de arbeidsmarkt, meer bepaald voor de kmo’s.

Bedrijfsstages

De VDAB-medewerkers krijgen de kans om een ervaringsstage te volgen in een kmo die lid is van Unizo om zo meer inzicht in het bedrijfsleven te verwerven.
De medewerkers van Unizo en de Unizo-leden krijgen de kans om een ervaringsstage bij de VDAB te volgen om de VDAB en zijn manier van werken beter te leren kennen.
De aard en de duur van de stage kunnen verschillen, afhankelijk van de doelstelling van de stagiair. De individuele stagedoelstellingen worden via een voorbereidend gesprek vastgelegd tussen stagiair en rechtstreekse chef.
Later worden de uitwisselingsstages van de VDAB uitgebreid met VOKA.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.