VDAB laat werkgever en werkzoekende videochatten

De VDAB lanceerde Speedscreening. Via een videochat-systeem kunnen werkgevers en werkzoekenden zonder zich te verplaatsen kennismaken met elkaar. In zes minuten of minder zoeken ze uit of ze bij elkaar passen. Als het klikt, kunnen ze afspreken voor een ‘echt’ sollicitatiegesprek.

“Vorig jaar organiseerde de VDAB verschillende jongerenpanels en een co-creatie-wedstrijd om te achterhalen hoe jongeren het liefst door de VDAB geholpen willen worden. Hun antwoord: snel, any time en anywhere. Speedscreening is één van onze antwoorden op hun vraag”, zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB.

De VDAB zorgt voor de voorbereidingen. De dienst nodigt werkgevers en werkzoekenden uit voor een sessie van één uur rond een bepaalde beroepencluster, zoals verkoop, bouw, ICT. De toegang gebeurt via individuele log-ins. De gebruikers hoeven geen software te installeren.

De werkzoekende klikt de bedrijven aan met wie hij wil kennismaken. De werkgever vertelt wat zijn vacature precies inhoudt. Het is dan aan de werkzoekende om zijn ‘date’ te overtuigen dat hij de geschikte kandidaat is. Tijdens dit gesprek kunnen beide partijen ook gegevens intikken en bijvoorbeeld een cv doormailen, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden voor een echt sollicitatiegesprek.

 

Benelux Unie

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.