VDAB ontving 14 procent minder vacatures in 2012

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitHerstructureringInstroomJongerenLoonLoonkostenLoopbaan
In december 2012 ontving de VDAB 16.480 vacatures. Dat is 18 procent minder dan in december 2011. In 2012 heeft de VDAB 263.471 vacatures ontvangen. Dat is 14,3 procent minder dan in het jaar 2011. Het aantal ontvangen vacatures over twaalf maanden blijft verder dalen.

Vooral de jobaanbiedingen voor laag- en middengeschoolden vielen terug. Vorig jaar kwamen er 127.021 vacatures binnen waarvoor geen diploma of maximaal een tweede graad secundair vereist was. Dat is 17,2 procent minder dan het jaar ervoor.

Het aantal vacatures voor middengeschoolden daalde met 16,7 procent. De VDAB kreeg ook minder vacatures voor hooggeschoolden: 91.457 nieuwe vacatures of 8,5 procent minder dan in 2011.

Beroepsgroepen die het in 2012 opvallend beter deden dan gemiddeld waren inpakkers, informatici, ingenieurs, boekhouders en huisbewaarders en schoonmakers.

Opvallende dalers waren houtbewerkers, paramedici, havenarbeiders, magazijniers en bewakers.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.