Vele bazen zorgen voor stress, niet voor motivatie

Dat blijkt uit een onderzoek van Kluwer Opleidingen bij 3312 medewerkers, managers en HR-verantwoordelijken. Meer dan één op de vijf respondenten geeft aan dagelijks buiten de kantooruren te werken. 32% doet dat meerdere malen per week. Slechts 13% werkt nooit buiten de kantooruren. Vooral HR-verantwoordelijken en managers houden zich niet aan de kantooruren.

14% van de respondenten ervaart dan ook te veel werkdruk en voelt zich voortdurend overbelast. Bij degenen die dagelijks overwerken, loopt dat aandeel op tot 22%.

Door ook buiten de kantooruren te werken, vervaagt volgens 61% de scheiding tussen werk en privé. Driekwart van hen verwacht hierdoor meer uren te werken. 68% verwacht dat de permanente werkdruk en dus ook stress nog zal stijgen. Anderzijds zegt 51% zijn werk- en privé-activiteiten beter te kunnen organiseren door ook buiten de kantooruren te werken.

Opmerkelijk is dat bijna een derde van respondenten zegt stress te krijgen van zijn leidinggevende. Vooral jonge managers geven aan dat hun leidinggevende hen stress bezorgt. Minder dan de helft van de respondenten (46%) voelt zich gemotiveerd door zijn leidinggevende.

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.