Verdeling van de werklast: voor velen niet eerlijk

Voor de ene werknemer lijkt er geen einde te komen aan de werkdag. Voor de andere is de werkdag te kort. Een op vier Vlaamse werknemers zegt zich wel eens te vervelen op het werk. Bij jongeren loopt dit zelfs op tot bijna de helft (45 procent). Dat blijkt uit een enquête van Protime bij meer dan duizend werkende Vlamingen.

‘Slechts’ 15 procent van de 50-plussers zegt zich wel eens te vervelen op het werk. Dit staat in schril contrast met bijna de helft van de Vlaamse werknemers (48 procent) die gestresst raken door een te grote hoeveelheid werk. Ook hier spannen de jongere werknemers de kroon (54 procent tegenover 36 procent van de 50-plussers).

Anderen vinden dan weer dat het werk beter verdeeld moet worden. Bijna vier op tien werknemers (39 procent) vinden dat het werk binnen hun team niet goed verdeeld is. Iets meer dan de helft van de respondenten (52 procent) zegt meer werk te verzetten dan zijn of haar collega’s. Bij de 35- tot 49-jarigen loopt dit op tot 59 procent, tegenover 47 procent van de 50-plussers en 51 procent van de 18- tot 34-jarigen.

Jive HR is looking for a Talent Manager for Fluxys Belgium

Fluxys Belgium

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.