Vergoeding voor telewerk eerder uitzondering dan regel

Tussen juli 2019 en juli 2021 kreeg 4,2 procent van de Belgische werknemers een vergoeding voor telewerk van gemiddeld 73 euro netto. Terwijl een werkgever een forfaitaire kantoorvergoeding kan toekennen voor een bedrag van maximaal 129,48 euro per maand (144,31 euro in het tweede en derde kwartaal 2021) aan werknemers die structureel en op regelmatige basis telewerken gedurende een substantieel deel van hun werktijd.

Aan de vooravond van de pandemie, in januari 2020, ontving amper 0,2 procent van de werknemers een telewerkvergoeding. Vandaag ontvangen dus 27 keer meer werknemers een vergoeding. Toch moet die sterke stijging gerelativeerd worden omdat het uiteindelijk over slechts een beperkt aantal werknemers gaat en de vergoeding veel vaker de uitzondering is dan de regel.

Bovendien stagneren de cijfers in 2021. In september is zelfs sprake van een daling van het aantal werknemers dat een telewerkvergoeding kreeg.

Partena Professional baseerde zich op de gegevens van 260.000 werknemers.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.