Belg heeft al meer verlof opgenomen dan in dezelfde periode vorig jaar

Verlof vakantie
Loon

De eindejaarsperiode is traditioneel een populaire periode om vakantie te nemen, al heeft de Belg dit jaar wel al opmerkelijk meer verlof opgenomen dan dezelfde periode vorig jaar.

13 procent van de Belgische werknemers heeft nog twee volle weken verlof open staan. Nog een kwart heeft nog een week vakantie achter de hand gehouden voor de laatste anderhalve maand van het jaar. Opvallend is dat vorig jaar al vroeger vakantiedagen werden opgenomen. In 2021 had 48 procent van de Belgische werknemers nog minstens een week vakantie opgespaard voor de eindejaarsperiode. De helft van daarvan moest nog twee weken opnemen voor het eind van het jaar. Dat aandeel is dit jaar aanzienlijk kleiner. Dat blijkt uit cijfers van Acerta.

Werknemers tussen de 26 en 35 jaar sparen hun verlof het meest op. 38,1 procent moet nog meer dan veertig uur opnemen. 13,6 procent heeft nog meer dan tachtig uur open staan. Het verschil met andere leeftijdscategorieën is evenwel klein. De percentages schommelen tussen de 33,5 (25 jaar en jonger) en 36,9 procent (46 tot 55 jaar en 55-plussers) dat nog meer dan veertig uur verlof staan heeft. 11,2 (25 jaar en jonger) en 13,2 procent (55-plussers) kan nog meer dan tachtig uur verlof inplannen.

De reden waarom Belgische werknemers dit jaar minder spaarzaam zijn met vakantiedagen, werd niet onderzocht.

LEES OOK OP HR SQUARE:

Talent Officer

Lyreco

HR Officer Rekrutering & Selectie

Universiteit Antwerpen

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.