Vernieuwde loopbaancheque is succes

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieInstroomLoopbaanMotivatieOrganisatieOutplacementRetentie en verloop
Sinds de hervorming van het systeem hebben al 2700 Vlamingen een loopbaancheque aangevraagd. Uit de cijfers blijkt dat vooral vrouwen (65 procent) en dertigers (40 procent) er gebruik van maken.

Ander opvallend feit: bijna 70 procent van de kandidaten is hooggeschoold. Dat is een duidelijk verschil met vroeger, toen 50 procent van de kandidaten verplicht uit de doelgroepen (vijftigplussers, laaggeschoolden, allochtonen,…) moest komen. En ook opmerkelijk: vooral in Oost-Vlaanderen en Antwerpen is er veel vraag naar loopbaanbegeleiding.

Het systeem van loopbaanbegeleiding werd dit jaar hervormd door Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). Sinds 1 juli 2013 kan elke werknemer en zelfstandige bij de VDAB terecht voor een loopbaancheque waarmee hij/zij vier uur loopbaanbegeleiding kan volgen bij één van de door de VDAB erkende loopbaancentra in heel Vlaanderen. Elke gebruiker kan elke zes jaar maximaal 8 uur loopbaanbegeleiding volgen. Een loopbaancheque is goed voor vier uur.

Bron: De Redactie

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.