Verontrustende opkomst gevaarlijke bacteriën in ziekenhuizen

ArbeidsomstandighedenOrganisatiePreventieStrategieVeiligheidVerandering
Tijdens de eerste tien maanden van 2011 werden in drie ziekenhuizen epidemies en in een twaalftal instellingen sporadische gevallen van CPE vastgesteld. De opkomst van de bacteriën is verontrustend, want de mogelijke behandelingen bij besmette patiënten zijn zeer beperkt. Slechts weinige antibiotica zijn immers actief tegen CPE. De Hoge Gezondheidsraad dringt dan ook aan op snelle en accurate maatregelen.

Risicopatiënten moeten systematisch worden opgespoord en besmette patiënten moeten in een individuele kamer worden geïsoleerd. Verder dient er ook een centraal registratiesysteem te worden ontwikkeld, dat onder meer door het nationaal referentiecentrum voor resistente enterobacteriën gecoördineerd wordt.

Een groep experts werkt onder auspiciën van de Hoge Gezondheidsraad ook nationale aanbevelingen uit over hoe de verspreiding van dergelijke bacteriën in Belgische ziekenhuizen bestreden kan worden.

Bron: De Morgen

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.