Verzekeraar CB Direct legt de boeken neer

De dochter van de Nederlandse financiële-dienstengroep Achmea is al jaren verlieslatend. Het grootste deel van de portefeuille bestond uit autoverzekeringen. Corona, een dochter van Dexia en ook een directe verzekeraar, overweegt een deel van CB Direct over te nemen. CB Direct ging in 1992 van start in ons land en was één van de eerste directe verzekeraars. CB Direct werkte aan zeer competitieve tarieven, maar is er nooit in geslaagd winst te boeken. Vorig jaar kampte de verzekeraar nog met een verlies van 12 miljoen euro.

“Achmea heeft beslist onze activiteiten stop te zetten. We zaten met een groot probleem van schaalgrootte. We hadden 53.000 autoverzekeringen en het moesten er eigenlijk 100.000 zijn. We waren dus niet voldoende groot om kostenefficiënt te zijn”, zegt algemeen directeur Dirk Brackenier. De 200 werknemers verliezen wellicht hun job. Een globale overnemer werd niet gevonden, maar de schadepolissen voor particulieren worden wellicht overgelaten aan Corona.

CB Direct is dit jaar al de tweede verzekeraar die zijn activiteiten stopzet onder druk van verlieslatende autoverzekeringen. Een maand geleden kondigde Delta Lloyd aan dat het zijn dochter Ohra Belgium opdoekt.

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.