VEV: uitgavenstijging gezondheidszorg en invloed op loonlast onverantwoord

Een constante groei van de uitgaven voor gezondheidszorg met 4,5% (inflatie niet meegerekend) is niet haalbaar, berekende de studiedienst van het VEV. Ze leidt onafwendbaar tot een stijging van de lasten die de werkgevers op de arbeid van hun werknemers moeten betalen. Die zal op termijn zo groot zijn dat ze alle verlagingen opslorpt van werkgeverslasten die nu toegekend worden. Ons land is het enige in Europa dat zijn ziektekostenuitgaven financiert met bijdragen op de lonen. Alle andere landen financieren de ziekteverzekering met belastingen of bijdragen van burgers. Dat is een van de redenen waarom arbeid zo duur is in ons land. Het VEV stuurt aan op een fiscale financiering van de gezondheidszorg. Het wil ook dat overwogen wordt een stelsel van aanvullende privé-verzekeringen uit te bouwen.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.