VEV vraagt administratieve overlast terug te dringen

Arbeidsrecht
Het Vlaamse Economisch Verbond gaf de regeringsonderhandelaars gisteren inspiratie bij de zoektocht naar administratieve vereenvoudiging. De Vlaamse werkgevers schuiven negen voorstellen naar voren die “gemakkelijk uitvoerbaar zijn, geen geld kosten en veel jobs kunnen opleveren”. Naast de jobcontactkaart stelt het VEV voor de sociale balans af te schaffen, grote schoonmaak te houden in het arbeidsreglement, te snoeien in de door te geven informatie aan de ondernemingsraad en de betaling van het loon tijdens educatief verlof niet langer te laten prefinancieren door de werkgever. De werkgeversorganisatie vraagt nog de reglementering op de arbeids- en rusttijden te herschrijven en ziet in de afschaffing van het startbanenplan een belangrijk signaal. Zegt Marc Andries van de VEV-studiedienst: “OESO-studies hebben uitgewezen dat banenplannen de jeugdwerkloosheid niet terugdringen. De jongeren zijn enkel gebaat met een goede economische groei en met een vlotte afstemming van de schoolbanken op het bedrijfsleven”. Het VEV vraagt de regeringsonderhandelaars tenslotte om de verplichtingen met betrekking tot het welzijn op het werk te harmoniseren en om de recente wetgeving rond pesten op het werk en anti-discriminatie aan te passen: “De bewijslast moet bij de klager gelegd worden. Vandaag moeten de werkgevers bewijzen dat er niet gepest of gediscrimineerd wordt. De werkgever zal daardoor geneigd zijn alles te controleren en te registreren, wat tot een ongekende bureaucratie zal leiden”.

Jive HR is looking for a Talent Manager for Fluxys Belgium

Fluxys Belgium

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.