Videovergadering? Zwaai handje naar het scherm!

Handsignalen kunnen de ervaring bij videovergaderingen verbeteren en teams dichter bij elkaar brengen. Dat is geen zotternij, het University College Londen (overheidsuniversiteit sinds 1826, beste in de recentste UK ranking voor onderzoek en achtste wereldwijd, dus beter dan OxCam) onderzocht het.

De helft van 100 studenten werd getraind in het gebruik van handsignalen in zoomseminaries, zoals wuiven voor ze begonnen te spreken of een hand opsteken om empathie te tonen. De deelnemers evalueerden achteraf hun ervaring via een vragenlijst. Studenten die handsignalen gebruikten, scoorden significant hoger voor groepsbetrokkenheid, persoonlijke ervaring en leerresultaten. Zij rapporteerden ook betere interactie met hun gelijken. Ongeveer een op vijf voelde de groep beter aan en vond het gemakkelijker ideeën uit te wisselen.

We kennen ondertussen allen de nadelen van videovergaderingen. Nu weten we ook wat we moeten doen om het leed te verzachten.

Bron: London University College.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.