Vier op de tien jonge werknemers overwegen van job te veranderen

Meer dan een kwart (26 procent) van de Belgische werknemers staat open voor het idee om van job te veranderen. Zo blijkt uit een bevraging van Partena Professional. Opvallend daarbij is dat vooral jongere werknemers overwegen om van job te veranderen. Zo overweegt 42 procent van de 18 tot 24-jarigen en 44 procent van de 25 tot 34-jarigen een andere werkgever te zoeken. Ook willen vooral arbeiders (34 procent) van job veranderen. Bij bedienden is dit 23 procent.

Brusselse jobhoppers
Het aantal potentiële jobhoppers verschilt naargelang het gewest. Meer dan de helft (51 procent) van de Brusselse werknemers denkt aan een job switch. In Wallonië is dat 28 procent en in Vlaanderen 21 procent.
Welke stap men overweegt? Uit deze enquête blijkt dat 9 procent van werk zou willen veranderen om in een vergelijkbare functie bij een andere werkgever in dezelfde sector aan de slag te gaan. 4 procent zou van functie willen veranderen, maar nog steeds binnen dezelfde sector, maar bij een andere werkgever. 6 procent zou in een volledig andere sector willen terechtkomen. 5 procent zou een andere functie willen, maar bij dezelfde werkgever.
Slechts 2 procent van de werknemers wil als zelfstandige starten, maar dit percentage stijgt naar 3 procent bij de werknemers tussen 18 en 34 jaar.

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.