Vier op de tien managers komen met meer stress uit vakantie

OrganisatiePreventieWellness
Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse Institute of Leadership and Management, die 2500 managers van internationale ondernemingen contacteerde. Veel managers nemen hun e-mails trouwens al tijdens hun vakantie door, zodat ze niet meteen met een stortvloed aan berichten geconfronteerd worden bij hun terugkeer naar het werk.

Acht op de tien managers bekijken hun e-mails niet alleen, ze beantwoorden ook al berichten tijdens hun vakantie. Bijna één op de twee neemt ook telefoons op in verband met het werk. Twee op de drie managers gebruiken hun BlackBerry of smartphone ten minste één keer per vakantiedag.

Het onderzoek wijst ook aan dat managers gemiddeld 2 dagen en 17 uur van hun eerste vakantiedagen nodig hebben om te kunnen relaxen. Zowat 10 procent is na een week nog niet helemaal ontspannen. Dat komt vooral door het werk dat zich tijdens hun afwezigheid blijft opstapelen. Ook het inpakken en het vertrek naar de vakantiebestemming leveren behoorlijk veel stress op.

Bron: HR Praktijk

ALDI België
Benelux Unie

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.