Virga Jesseziekenhuis (Hasselt) is “Mensvriendelijk Bedrijf 2003”

Voor het derde jaar op rij vond de wedstrijd Mensvriendelijk Bedrijf plaats, een initiatief van Vlaams oud-minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen Mieke Vogels (Agalev). Met deze wedstrijd wenste zij goede praktijkvoorbeelden over de combinatie arbeid, gezin, zorg en vrije tijd op te sporen en in de kijker te zetten. De chemische sector ging al tweemaal met de prijs lopen: DuPont de Nemours won de eerste editie in 2001 en Borealis werd vorig jaar uitgeroepen tot eindwinnaar. Dit jaar ging de prijs naar een social profitorganisatie, het Virga Jesseziekenhuis uit Hasselt (zie ook interview met directeur Personeel en Organisatie Karel Bosmans in HR Square nr. 5). Aanvullend waren er nog drie eervolle vermeldingen: het adviesbureau I2B in de categorie profitbedrijven met minder dan 250 werknemers, de Koning Boudewijnstichting voor de non-profit instellingen met minder dan 250 werknemers en KBC Bank voor de categorie profitbedrijven met meer dan 250 werknemers.

Eindwinnaar Virga Jesseziekenhuis mag het logo Mensvriendelijk bedrijf 2003 een jaar lang gebruiken in al zijn interne en externe communicatie en krijgt een corporate advertentie ter waarde van 12.500 euro aangeboden door Vacature.com.

In tegenstelling met 2002 toen 65 organisaties hun kandidatuur indienden, waren er nu slechts twaalf deelnemers. Is er een overaanbod aan competities en keurmerken (Beste Werkgever, Quality of Work, Investors in People, HR manager van het jaar…) of hebben managers andere prioriteiten in deze economisch moeilijke tijden? Hoe dan ook, er waren voldoende waardevolle deelnamedossiers om een inspirerende bloemlezing samen te stellen van maatregelen ten gunste van de work/life-balans. U leert de knepen van het mensvriendelijk vak kennen in HR Square nr. 5, dat nu verkrijgbaar is.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.