Virtual Reality als platform voor interne werving van medewerkers

In het kader van zijn groeiplan voor 2020, introduceert HR-dienstverlener t-groep virtual reality (VR) als actief deel van zijn rekruteringsproces voor nieuwe, eigen werknemers. Daarmee is t-groep het eerste HR-bedrijf in België dat VR op deze manier inzet. De technologie laat kandidaten toe zelf te ervaren hoe een dag uit het leven van een uitzendconsulent eruitziet en stelt hen bijvoorbeeld in staat te ondervinden hoe een interview wordt georganiseerd en waarom een jobinterview belangrijk is om een ‘match’ te vinden tussen kandidaten en bedrijf. Naast het schetsen van een theoretisch kader, zorgt de technologie ook voor een realistische beleving.

Voor de ontwikkeling en introductie van VR in het kader van de werving en selectie van nieuwe interne medewerkers, werkte t-groep samen met een Mechelse start-up. De eerste VR-brillen zullen voorgesteld worden op de Career Launch beurs op 22 november 2017 in de Brabanthal in Leuven.

Bron: t-groep (t-groep.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.