Vlaams minister van Werk Philippe Muyters geen voorstander van anoniem solliciteren

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtCommunicatieDiscriminatieInstroomLoopbaanMotivatieOrganisatie
Federaal minister van Werk Monica De Coninck wil kansengroepen meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt bieden door hen anoniem te laten solliciteren. Vooral mensen van allochtone afkomst stoten immers nog vaak op een muur van onwil bij werkgevers op basis van hun naam.

Het gaat om een federale bevoegdheid, maar de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) valt onder de autoriteit van Vlaams minister voor Werk Philippe Muyters en die toonde zich donderdag niet mals voor het plan. “Het werkt niet, dat blijkt uit internationaal onderzoek. Gaan we in een anoniem cv enkel de naam weglaten of ook andere gegevens, want geslacht, leeftijd en opleidingsinstelling kunnen eveneens een invloed hebben? Indien een personeelsdienst geen van deze gegevens krijgt, blijft er nog weinig over om een eerste selectie te maken.”

Wie zich inschrijft als werkzoekende bij de VDAB, krijgt nu al de kans om bepaalde informatie weg te laten. “Slechts 2 procent van de werkzoekenden maakt daarvan gebruik”, aldus de minister, die meer heil verwacht van het Actieplan Bestrijding Arbeidsgerelateerde Discriminatie (ABAD).

Bron: De Standaard/De Morgen

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.