Vlaams werkaanbod groeit steeds sterker

In de voorbije 12 maanden heeft de VDAB 182.026 jobaanbiedingen ontvangen. Dat is 14 procent meer dan in de 12 maanden voordien (februari 2014 – januari 2015). Vorige maand bedroeg het stijgingspercentage van de over twaalf maanden gecumuleerde vacatures nog 12,7 procent. Het aanbod van vacatures trekt dus verder aan.

Stijgers en dalers

De laatste twaalf maanden kende vooral de secundaire sector een opvallende stijging van het aantal ontvangen vacatures. In de metaalsector, de bouwsector en de sector ‘vervaardiging van machines en toestellen’ werden in het voorbije jaar duidelijk meer vacatures gemeld dan in de 12 maanden voordien. 

Maar ook in de gezondheidszorg en vooral in ‘informatica, media en telecommunicatie’ zijn er mooie groeicijfers. In de sector ‘diensten aan personen’ groeit het aantal vacatures daarentegen amper (+0,9 procent).

De sterkste daler over twaalf maanden blijft de (kleine) sector ‘textiel, kleding en schoeisel’ (-21,8 procent).

Bron: VDAB (vdab.be)


Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.