Vlaamse horeca sluit sectoraal akkoord

OverlegorganenVakbonden
Het akkoord omvat een stijging van de minimumlonen met 2,27% en een regeling voor zondagen en feestdagen, waarop werknemers een premie van 12 euro krijgen. Wie werkt tussen middernacht en vijf uur ’s morgens krijgt 0,98 euro extra per uur. Er komt een tweede carensdag voor werknemers met vijf jaar anciënniteit. Om de professionalisering van de horecasector door te zetten zullen de werkgevers de bijdrage voor vorming optrekken van 0,3% naar 0,5% van de totale loonmassa. De federatie vraagt opnieuw aan de regeringsonderhandelaars dat na het formatieberaad de beloftes die aan de horecasector werden gedaan, concreet worden ingevuld. Luc de Bauw, de secretaris-generaal van de Federatie Horeca Vlaanderen, wordt de voorzitter van de Federatie van de Toeristische Industrie. Hij volgt Luc Glorieux op, die twee ambtstermijnen achter de rug heeft. De Bauw werd unaniem verkozen. Hij is ook bestuurder van Toerisme Vlaanderen.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.