Vlaamse overheid geen aantrekkelijke werkgever voor arbeidsgehandicapten

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenDiscriminatieGehandicaptenGenderInstroomLoopbaanMotivatieOrganisatie
Tegen 2015 wil de Vlaamse overheid dat 4,5 procent van haar personeelsbestand samengesteld is uit mensen met een arbeidshandicap. Dat streefdoel legde ze zichzelf enkele jaren geleden op. Maar de trend is in 2010 gestokt op 1,2 procent. Het is dus weinig waarschijnlijk dat Vlaanderen zijn eigen deadline haalt.

De diversiteitscijfers peilen niet enkel naar het aandeel arbeidsgehandicapten in de Vlaamse overheidsdiensten, maar ook naar het aantal vrouwen in topfuncties en het aantal werknemers van allochtone afkomst.

Tegen 2015 moet 33 procent van de topfuncties ingevuld worden door vrouwen. Anno 2010 is dat al 24 procent. Dat is echter een lichte daling in vergelijking met vorig jaar (25 procent).

Vier procent: dat is het streefcijfer van het aantal werknemers met een allochtone afkomst dat in 2015 bereikt moet worden. In 2010 komt de Vlaamse overheid aan 2,7 procent.

Bron: De Standaard

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.