Vlaamse overheid haalt streefcijfers kansengroepen niet

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtCompetentiemanagementDiscriminatieGehandicaptenInstroomLeiderschap en CoachingLoopbaan
Het aandeel allochtone personeelsleden bij de Vlaamse overheid is gestegen van 2,7 procent in 2010 naar 2,8 procent in 2011. Dit is ver onder het streefcijfer van 4 procent tegen 2015.

Ook wat werknemers met een arbeidshandicap betreft, zit de Vlaamse overheid ver onder het streefcijfer van 3 procent. In 2011 telde de Vlaamse overheid amper 1,2 procent werknemers met een arbeidshandicap.

“In het Pact 2020 hebben de Vlaamse regering en de sociale partners afgesproken dat de werkzaamheidsgraad van kansengroepen in Vlaanderen elk jaar met één procentpunt moet stijgen. Het blijft dus belangrijk dat de Vlaamse overheid als werkgever hiertoe haar bijdrage levert. Ook in de huidige besparingscontext zijn daar mogelijkheden voor”, zegt Karel Van Eetvelt, voorzitter SERV en Commissie Diversiteit.

De SERV vraagt om leidende ambtenaren te beoordelen op het halen van streefcijfers voor meer diversiteit. Nu blijft het te vaak een vrijblijvend verhaal. Uit een bevraging blijkt bovendien dat Vlaamse ambtenaren meer open staan ten opzichte van holebi’s dan tegenover collega’s van allochtone afkomst.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.