Vlaamse regering stapt uit Jobpunt Vlaanderen

De Vlaamse regering trekt zich terug uit het expertisecentrum Jobpunt Vlaanderen, een centrum dat ze zelf oprichtte. Jobpunt Vlaanderen selecteert de kandidaten voor de Vlaamse overheid en voor een reeks steden en gemeenten, OCMW’s, provincies en universiteiten. Ze heeft ook een brede waaier aan HR-diensten en werkt daarvoor samen met private spelers zoals gespecialiseerde HR-kantoren.

De beslissing om zich volledig terug te trekken uit Jobpunt Vlaanderen maakt deel uit van een reorganisatie van de Vlaamse overheid die al in het regeerakkoord was overeengekomen.

De beslissing betekent niet dat Jobpunt Vlaanderen ophoudt te bestaan. Het is geen overheidsagentschap, maar een coöperatieve vennootschap. De organisatie zal blijven werken voor haar andere leden in de publieke sector. Voor de Vlaamse aanwervingen zullen de Vlaamse diensten zelf hun personeelsselecties doen. Het Agentschap Overheidspersoneel zal daarbij een overkoepelende rol op zich nemen.

Bron: De Tijd

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.