Vlaamse werkloosheid blijft stijgen

ArbeidsmarktArbeidsrechtHerstructureringInstroomJongerenLoopbaanOntslagOrganisatieOudere werknemersUitstroom
Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De afgelopen maanden noteerden steevast de jongeren hoger in de werkloosheidstatistieken. In november blijkt hun stijgingspercentage gevoelig onder dat van de andere leeftijdscategorieën te liggen: 4,1 procent tegenover 10,3 procent voor de middengroep en 9,7 procent voor 50-plussers.

De crisis en het banenverlies in de industrie deed de voorbije jaren vooral de mannelijke werkloosheid stijgen. Een jaar geleden was het genderverschil nog 10 procentpunten groot. Vandaag stijgen beide nagenoeg evenveel. De mannelijke werkloosheid stijgt op jaarbasis met 8,5 procent, de vrouwelijke met 9,1 procent. Dat kan erop wijzen dat ook de dienstensector niet gespaard blijft. Er zijn wel nog steeds meer mannelijke werkzoekenden (121.164) dan vrouwelijke werkzoekenden (104.272).

“De licht positieve signalen van de afgelopen weken, met een gestegen consumenten- en ondernemersvertrouwen, en een stijging in de uitzendsector, zetten zich zoals verwacht nog niet door in de werkzoekendenstatistieken. Doorgaans zetten die positieve signalen zich pas ongeveer een jaar later door in de werkzoekendenstatistieken”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

HR Stafmedewerker

DE SINGEL

Diensthoofd HR

Wingene

HR Business Partner Volvo Trucks

Volvo Group Belgium

Coördinator HR Service Center

UZ Brussel

Recruiter

Leefmilieu Brussel

Senior Recruiter

Zorgbedrijf Antwerpen

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.