Vlaamse werkloosheid daalde sterk in juni

Al sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid. Met 6,4 procent in juni 2017 is die daling de grootste van het afgelopen jaar. Ook de allochtone werkloosheid daalt met 1,4 procent, wat een hoopgevend signaal is, gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt de Vlaamse werkloosheid. De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 7,6 procent, de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) met 6,4 procent en de werkloosheidscijfers bij 50-plussers dalen met 5,5 procent.

De laag- en middengeschoolde werkloosheid daalt met respectievelijk 7,6 procent en 6,2 procent. De hooggeschoolde werkloosheid daalt met 3,3 procent.

De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 6,7 procent. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 6,2 procent en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 5,2 procent.

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.