Vlaamse werkloosheid daalt, maar 50-plussers, allochtonen en langdurig werklozen blijven aan de kant

AllochtonenArbeidsmarktInstroomJongerenOudere werknemers
Vlaanderen had eind februari 2011 welgeteld 198.480 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat is 6,83 procent van de beroepsbevolking. Dat zijn er 6,6 procent minder dan het jaar voordien. Zo blijkt uit de werkloosheidscijfers die de VDAB bekendmaakte.

De heropleving van de economie zorgt voor een terugval in de jeugdwerkloosheid (-11,9 procent) en in iets mindere mate van de middenleeftijdsgroep (-8,2 procent). De 50-plussers profiteren nog niet van het economische herstel, met een toename met 1,5 procent van de werkloosheid in hun leeftijdscategorie. Het aandeel van de 50-plussers komt uit op 26,7 procent.

Andere subgroepen die de dalende trend niet volgen zijn de zeer langdurig werkzoekenden (+5,8 procent) en de allochtone arbeidsreserve (+0,8 procent).

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.