Vlaamse werkloosheid licht gestegen

Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) bekendmaakte. Op jaarbasis steeg het aantal niet-werkende werkzoekenden met 1,9%. Al is er sinds begin dit jaar een duidelijke kentering te merken in het stijgingsritme, dat terugvalt van 11,5% in januari tot 1,9% in november.

De jeugdwerkloosheid blijft dalen (met -2,7%), terwijl het aantal werkzoekende 50-plussers groeit met 7,9%. Dit is deels te verklaren door het optrekken van de leeftijd voor een maxi-vrijstelling tot 60 jaar. Door de hogere leeftijdsgrens stijgt het aantal niet-werkende werkzoekenden tussen 55 en 60 jaar tegenover vorig jaar met 4500 eenheden (15,7%). De leeftijdsgroep 50 tot 55 jaar noteert daarentegen lager (-4%).

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.