Vlaanderen heeft eigen sociale inspecteurs

ArbeidsomstandighedenArbeidsrecht
De goedkeuring van het ontwerpdecreet sociaalrechtelijk toezicht is het sluitstuk van het Vlaams werkgelegenheidsbeleid. Dat liet de Vlaamse minister van Werkgelegenheid, Renaat Landuyt (sp.a), gisteren in een persmededeling weten. De bevoegdheden van Vlaanderen voor werkgelegenheid en opleiding zijn de voorbije jaren steeds uitgebreid. Het ontbrak echter nog altijd aan een sluitend wettelijk kader om een en ander afdwingbaar te maken. Het ontwerp van decreet laat de Vlaamse sociale-inspectiediensten toe controles uit te voeren en toezicht te houden op arbeidsbemiddelingsactiviteiten en uitzendarbeid, mensenhandel en de toekenning van arbeidskaarten. Ook de controle op de naleving van het decreet over de evenredige participatie op de arbeidsmarkt en het taalgebruik in de sociale betrekkingen valt onder hun bevoegdheid. Het decreet voert ook een Vlaams stelsel van administratieve geldboetes in voor werkgevers en zogenaamde intermediaire organisaties, zoals bemiddelings- en uitzendbureaus, sportmakelaars, die de Vlaamse regelgeving niet naleven.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.