Vlaanderen heeft overaanbod aan informatici

Arbeidsmarkt
Professor Carlos de Backer, de voorzitter van Beta, dat informaticacursussen organiseert voor werklozen, wil samen met het vormingsfonds van bedienden Cevora tegemoet komen aan de steeds hogere eisen die aan het informaticapersoneel worden gesteld. Op het eind van de jaren 1990 keek het bedrijfsleven met zeer veel interesse naar de mogelijkheden van de informatica- en communicatietechnologie. De nood aan personeel was zo groot dat het traditioneel onderwijs de vraag niet kon bijhouden. De VDAB sprak over een knelpuntsector. Jonge afgestudeerden werden gelokt met hoge lonen en allerhande extralegale voordelen. Om de grote vraag uit de sector te kunnen opvangen, organiseerde Beta in samenwerking met de VDAB cursussen om hoger afgestudeerde werkzoekenden om te scholen tot informaticus. Met succes. Begin 2000 echter begon de fenomenale groei van de ICT-sector te stokken. In 2002 liet de sector een activiteitsdaling met 7% optekenen. De vertraging van de economische groei leidde tot heel wat ontslagen en zorgde voor een koerswijziging bij Beta. De klemtoon wordt niet langer op informaticaopleidingen gelegd, maar op de bijscholing van werkloze informatici.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.