Vlaanderen Medisch Centrum moet medische technologie een boost geven

OrganisatieStrategieVerandering
Drie ministers staan in voor het innovatieplan: minister-president Kris Peeters, onder meer bevoegd voor Economie; minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en viceminister-president en minister van Innovatie Ingrid Lieten.

Vlaanderen Medisch Centrum promoot innovatie door op zoek te gaan naar kruisbestuivingen tussen de zorgcentra, kenniscentra, beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg en de bedrijfswereld. Het doel is niet enkel om de dienstverlening voor de patiënt te verbeteren, maar de medische industrie moet ook exportkansen opleveren. Op deze manier hoopt de Vlaamse regering twee vliegen in één klap te slaan. Door de terugverdieneffecten komen de investeringen in de zorgtechnologie niet alleen de zorgvragers ten goede, maar de welvaartscreatie door de medische spitstechnologie helpt ook de overheidsbegrotingen in evenwicht te houden.

Vlaanderen Medisch Centrum zet vooral in op technologie en ICT, onder andere op het vlak van nanogeneeskunde, genetica, biotechnologie, medische beeldvorming en diagnostiek. Er is ook aandacht voor de uitbreiding en training van het zorgpersoneel onder de noemer ‘Elk talent telt!’ Om te waken over de uitvoering van Vlaanderen Medisch Centrum richt minister Vandeurzen het Doorbraakplatform Warme Samenleving op. Ook vertegenwoordigers van de ministers van Economie, Werk en Wetenschapsbeleid zetelen daarin.

Bron: Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen)

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.