Vlaanderen streeft naar werkzaamheidsgraad van 76 procent in 2020

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenInstroomOudere werknemersRetentie en verloopUitstroom
Dat blijkt uit het nationaal hervormingsprogramma dat ons land vorige vrijdag indiende bij de Europese Commissie. Volgens Vlaams minister Muyters schuift Vlaanderen in zijn hervormingsplan, dat op vrijdag 1 april werd goedgekeurd door de regering, het cijfer van 76 procent naar voren tegen 2020. “Dat is 1 procent meer dan Europa van ons vraagt en 4,5 procent meer dan de 71,5 procent in 2009”, luidt het.

Andere regio’s

De werkzaamheidscijfers van de andere regio’s liggen lager: zo moet de werkzaamheidsgraad in Wallonië tegen 2020 naar 70 procent (tegenover amper 61,7 procent in 2009). In Brussel moet de werkzaamheidsgraad naar 68,5 procent (tegenover een povere 59,5 procent in 2009).

Dat er in het federale plan ook sprake is van het optrekken van de tewerkstelling van mensen tussen 55 en 64, bewijst volgens Muyters ook het nut en de noodzaak van een beleid waarbij 50-plussers worden geactiveerd.

“In Vlaanderen zitten we aan zo’n 30 procent werkende 50-plussers. Tegen 2020 mikken we op 62 procent”, zegt Muyters. Vandaar dat Muyters dat activeringsbeleid stapsgewijs wil uitbreiden tot 58-jarigen.

Bron: De Morgen

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.