VOKA start ondernemingsloket op

Organisatie
BIZ Ondernemingsloket vzw zal de nieuweling heten. Voor de uitbating, ontwikkeling en know-how wordt samengewerkt met het sociaal verzekeringsfonds van het VEV en het Sociaal Secretariaat van SD Worx. Om het ondernemerschap te bevorderen wil de regering-Verhofstadt de administratieve lasten sterk vereenvoudigen. Hiertoe werd op 16 januari 2003 de wet tot oprichting van een kruispuntbank van ondernemingen, tot modernisering van het handelsregister en tot oprichting van erkende ondernemingsloketten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Een ondernemingsloket heeft het statuut van een vzw en krijgt bevoegdheden die tot op heden toebehoorden aan onder meer het Handelsregister en de Kamers van Koophandel. Een starter zal bij het BIZ Ondernemingslokket uitgebreide en gerichte informatie meekrijgen over welke formaliteiten hij moet vervullen.
VOKA is de nieuwe Vlaamse werkgeversorganisatie die op 1 januari 2004 van start gaat. VOKA wordt gevormd door het Vlaams Economisch Verbond en acht Vlaamse Kamers van Koophandel: Antwerpen-Waasland, arrondissement Leuven, arrondissement Mechelen, Halle-Vilvoorde, Kempen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Het sociaal verzekeringsfonds van het VEV beheert het sociaal statuut van meer dan 55.000 zelfstandigen en 27.000 vennootschappen.

ALDI België
Port of Antwerp-Bruges

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.