Vooral in non-profit nieuwe banen

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenHerstructureringInstroomLoonLoonkostenLoopbaanOntslagOrganisatieStrategie
Dat blijkt uit de halfjaarlijkse conjunctuurenquête van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). 53 procent van de bedrijfssectoren verwacht een verbetering van de economische activiteit de komende zes maanden. Dat is het hoogste aantal in zeven jaar, met uitzondering van een eenmalige piek eind 2010.

Vooral bij de dienstensectoren en in de bouwsector heerst er meer optimisme. Maar het is nog te vroeg om van een duurzaam herstel te spreken.

Voor de arbeidsmarkt zijn de resultaten minder rooskleurig. Amper 10 procent van de sectoren (grafische industrie en ICT) verwacht personeel aan te werven, de overige 90 procent rekent op een status-quo (handel, uitzendsector) of een verdere terugval (bouw, industrie) van de werkgelegenheid.

De voorbije jaren kwamen er in België nog wel banen bij, maar dan vooral in de non-profitsector en veel minder in de marktsectoren. De werkgeversorganisatie berekende dat er in de periode 2007-2012 slechts 6900 banen bijkwamen in de marktsector, tegenover 163.500 in de niet-marktsector.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.