Voortaan kan u ook pensioenrechten opbouwen na een loopbaan van 45 jaar

De som van alle voltijdse dagequivalenten – zowel degene die effectief werden gepresteerd als de gelijkgestelde – mag vandaag voor een rustpensioen niet hoger liggen dan de 14.040 dagen die een volledige loopbaan vormen. Dat komt neer op 312 dagen maal 45. Dit kan dus negatieve gevolgen hebben voor wie op jonge leeftijd is beginnen werken.

De federale regering wil de link tussen werken en het pensioen versterken, binnen de context van de verhoogde pensioenleeftijd. Het wetsontwerp vormt ook één van de pijlers van het pensioen met punten, een grote pensioenhervorming waaraan de regering-Michel nog werkt.

Nadelig voor werklozen?

De socialisten maken zich in de oppositie zorgen over de algemene filosofie achter de pensioenhervorming van de regering. “Om van jullie hervormingen te kunnen profiteren, moet je een loopbaan zonder problemen hebben en in staat zijn een tweede of zelf de pensioenpijler te financieren. Voor de anderen, schieten de flexi-jobs over”, meende Frédéric Daerden (PS).

De Vlaamse liberalen zijn dan weer tevreden met de rem die wordt gezet op het in rekening nemen van gelijkgestelde periodes, wat volgens hen in het verlengde ligt van de vorige regering.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.