Voorvechter werknemersparticipatie overleden

André De Baere was voorzitter van het Instituut voor Ondernemingsparticipatie (Inope) tot dit opging in het Instituut voor Bestuurders (IVB). Hij werkte lange tijd voor Colruyt, niet toevallig één van de eerste Belgische bedrijven die werknemersparticipatie toepasten. Dit leidde overigens tot ernstige conflicten tussen het distributiebedrijf en de sociale zekerheid.
In mei 2001 kwam de wet op de winstparticipatie voor werknemers tot stand, mede dankzij de inspanningen van De Baere. Voor hem ging participatie echter veel verder dan een vorm van financiële stimulans of waardering. Werknemersparticipatie is een praktijk die werknemers inspraak en actieve betrokkenheid bij het bedrijfsbeleid moet brengen, een instrument ook om de tegenstelling tussen arbeid en kapitaal te doorbreken.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.