Vroedvrouwen mogen ook op afdelingen gynaecologie werken

ArbeidsmarktArbeidsrechtFunctiestudieInstroomLoopbaanOpleidingSelectieWerving
De Programmawet van 2001 beperkte het werkdomein van de vroedvrouwen. Het uitvoeren van verpleegkundige handelingen door vroedvrouwen werd ingeperkt tot het geheel van het zorgprogramma Verloskunde, de diensten voor niet-intensieve neonatologie en de diensten voor fertiliteit. De Programmawet 2002 herriep deze bepalingen, waardoor de invoering ervan uitgesteld werd.

Ondertussen ijverde de Unie van Vlaamse Vroedvrouwen voor een uitbreiding van dat toekomstige werkdomein van de vroedvrouwen. Zij stelde de Nationale Raad voor de Verpleegkunde voor om ook de intensieve neonatologie en de afdelingen voor gynaecologie bij het werkdomein van de vroedvrouwen te voegen. De NRV gaat akkoord met die uitbreiding.

De beperking van het werkdomein van de vroedvrouwen zal gelden voor die vroedvrouwen die hun diploma behalen na 30 september 2014. Het voorstel tot aanpassing van het KB nr. 78, de wet op de gezondheidszorgberoepen, kan echter niet bekrachtigd worden zolang de regering nog in lopende zaken is.

Bron: NVKVV

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.