‘Vrouwelijke bazen zijn gemeen’

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieLeiderschap en CoachingLoopbaanOrganisatieStrategie
Dat blijkt uit een onderzoek van the British Association of Anger Management. Pestgedrag op de werkvloer werd tot voor kort meestal geassocieerd met mannen, maar het zijn vooral dames die zich ontpoppen tot pestkoppen op de werkvloer. Zo’n 20 procent van de bazinnen geeft toe dat ze vaak roepen of verbaal agressief zijn op het werk.

Een kleine tien procent van hen geeft hun collega’s de schuld als er iets fout loopt. Maar liefst 90 procent van de ondervraagde dames zegt dat ze veel stress ervaren. 60 procent is ervan overtuigd dat een slecht beleid de oorzaak is van alle spanningen.

Niet kunnen omgaan met stress is volgens de onderzoekers de belangrijkste verklaring waarom vrouwelijke bazen gemeen uit de hoek kunnen komen. “Ze maken zich veel zorgen over details, waardoor ze lange tenen krijgen. Daarom kunnen ze wel eens een rake opmerking geven die hun collega’s als pestgedrag beschouwen”, luidt het.

Bron: De Standaard

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.