Vrouwelijke HR-professionals weinig ambitieus

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeGenderLeiderschap en CoachingLoopbaanOrganisatieRetentie en verloopStrategie
Dat blijkt uit de vierde HR-enquête van HR-dienstenverlener Harvey Nash bij meer dan 900 HR-professionals uit acht landen. Mannen streven vaker naar een functie op directieniveau, zowel binnen HR (50 procent) als buiten HR (72 procent). Daarnaast hebben mannen ook meer kans om toe te treden tot de directie (29 procent) en hun salaris te verhogen (21 procent).

Op korte termijn verschillen de aspiraties en ambities van mannen en vrouwen niet. Beide vinden ‘interessant werk’ en ‘een toegevoegde waarde zijn voor de organisatie’ als belangrijkste factoren voor jobtevredenheid. Mannen en vrouwen vinden zichzelf ook even succesvol in hun eigen functie.

Bijna de helft (43 procent) van de HR-professionals veranderde de voorbije twaalf maanden van werkgever tegen 32 procent een jaar eerder. Het percentage HR-professionals dat langer dan vijf jaar werkzaam is bij dezelfde werkgever, is gedaald van 22 procent naar 18 procent.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.