Vrouwen gaan voor mannelijke bazen

Dit artikel is exclusief voor leden

Leiderschap en Coaching

Aan de recentste enquête van Monster namen 24.446 Europese jobzoekers deel. De vraag luidde: “Werk je liever voor een mannelijke of een vrouwelijke baas?” Het resultaat: voor 48% maakt het niets uit, 35% ziet liever een mannelijke baas en 17% houdt meer van een vrouwelijke baas.

Van de 6563 mannen die hun mening kenbaar maakten, antwoordde 59% “liever een mannelijke baas” en “41% liever een vrouwelijke baas”.
Van de 6225 vrouwen die hun mening kenbaar maakten, antwoordde 77% “liever een mannelijke baas” en 23% “liever een vrouwelijke baas”. Dit laatste is opmerkelijk.
Op landenbasis scoort België het minst vrouwonvriendelijk: 19,18% van de respondenten verkiest een vrouwelijke baas. Ons land wordt op korte afstand gevolgd door Duitsland, Engeland en Spanje. Hekkensluiter is Frankrijk: slechts 9,9´% van de Fransen verkiest resoluut een vrouwelijke baas.

De helft van de Belgische respondenten heeft geen voorkeur voor een mannelijke of een vrouwelijke baas. Van de Belgische surfers die wel een voorkeur hebben, verdeelt de Belgische man zijn voorkeur evenredig tussen beide seksen. De Belgische vrouwen daarentegen verkiezen overduidelijk een mannelijke baas: 80% van de vrouwen die een voorkeurstem uitbrachten, prefereren een mannelijke baas. Een vrouwelijke baas kan bij slechts 20% van de vrouwen op sympathie rekenen.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.