Walen ervaren veel meer werkstress dan Vlamingen

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenAttitudeCommunicatieErgonomieLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatie
Zo leert een peiling van de KU Leuven bij 4000 werknemers en –gevers op vraag van minister van Werk Monica De Coninck (SP.A).

In Wallonië heeft 18 procent van de werknemers altijd last van stress en 22 procent meestal. Bij de werkgevers heeft 21 procent altijd te lijden onder stress en staat 19 procent meestal onder spanning. Veertig procent van alle werkende Walen heeft dus last van werkstress.

Ongeveer 20 procent van de Vlamingen en Brusselaars, zowel werknemers als werkgevers, heeft dagelijks last van stress tijdens de werkuren. Zo voelt 8 procent van de Vlaamse werknemers altijd druk en 14 procent meestal.

De studie polst ook naar de meest stresserende jobs. De financiële, transport-, gezondheids- en onderwijssector scoren het slechtst. Liefst 35 procent van de mensen in de financiële sector heeft altijd werkstress. In de transportbranche, de nummer twee op de ranglijst, is dat 30 procent.

Bron: De Morgen

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.