Wanneer te investeren in tijdelijke medewerkers?

Dit artikel is exclusief voor leden

Of u als werkgever investeert in uw tijdelijke medewerkers, hangt in grote mate af van de kwaliteit van de baanmatch. Dat laatste hangt volgens de onderzoekers af van de jobtevredenheid, maar ook van de verwachte duur van de aanstelling. Werkgevers willen deze productieve matches namelijk graag houden in de organisatie, onafhankelijk van het soort contract dat de medewerker heeft. Daarom investeren werkgevers dus evenveel in de training van tijdelijke medewerkers om hun tevredenheid te uiten.

Voor tijdelijke medewerkers waar de jobmatch tussen werkgever en werkgever minder goed is, gelden die gelijke kansen op training echter niet. Naarmate de jobmatch minder goed wordt, investeren werkgevers zienderogen minder in deze flexkrachten, laat het onderzoek duidelijk zien.

Niet investeren in tijdelijk personeel kan de kenniseconomie op lange termijn echter ernstige schade toebrengen. Het gebrek aan scholing zorgt bij deze groep op termijn voor een kwetsbare economische positie.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl) en Centraal Bureau voor de Statistiek (cbs.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.