Wat moet een werknemer doen bij ziekte?

In geval van ziekte moet een werknemer de werkgever onmiddellijk op de hoogte brengen van zijn afwezigheid. Kan dat niet, bijvoorbeeld bij een dringende opname in het ziekenhuis, dan dient hij zijn werkgever te verwittigen zodra hij daartoe in staat is. Dat doet hij via telefoon, sms, e-mail of een specifieke procedure van verwittigen die de werkgever in het arbeidsreglement heeft vastgelegd.

Controlearts

Indien de werkgever wenst te controleren of de werknemer terecht afwezig is en dus ook echt ziek is, kan dit door een controlearts naar de werknemer te sturen. De zieke werknemer moet dan alle maatregelen nemen die noodzakelijk zijn om die controle mogelijk te maken. Maakt hij de controle toch onmogelijk, dan kan zijn werkgever de betaling van het gewaarborgd loon weigeren voor de dagen ongeschiktheid die de dag van de controle voorafgingen.

Let op: indien de controlearts na een controle vaststelt dat de werknemer wel in staat is om te werken, dan zijn de beoordelingen van de controlearts en de dokter van de werknemer tegenstrijdig. Beiden heffen elkaar op. Dat betekent dat de werknemer niet verplicht terug aan het werk moet en de werkgever geen gewaarborgd loon moet betalen. In een dergelijke situatie kan de geneesheer-scheidsrechter tussenbeide komen.

Bron: Acerta (acerta.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.