Wat motiveert uw (toekomstige) pappenheimers?

Hoewel telewerk sinds de coronapandemie definitief zijn intrede heeft gedaan in het dagelijks leven van veel werknemers, beschouwt slechts goed een respondent op drie (36 procent) dit als een belangrijke bron van motivatie op het werk. Een op twee beschouwt flexibiliteit op het werk in alle aspecten als essentieel voor de motivatie. Ook al blijft het loon een belangrijke impact hebben, doorgroeimogelijkheden binnen een onderneming zijn nog steeds zeer belangrijk voor de motivatie.

Uiteraard evolueren verwachtingen, ambities en prioriteiten in de loop van een carrière. Zo zijn ook de motivatiebronnen niet dezelfde voor de jongste en de oudste werknemers. Terwijl een firmawagen in het loonpakket een sterke bron van motivatie is voor jonge werknemers, halen oudere werknemers hun motivatie meer uit de aanwezigheid van verzekeringen. Dezelfde vaststelling kan gedaan worden voor de hogere sociale klassen.
Er is ook een verschil in motivatiebronnen tussen mannen en vrouwen. Terwijl voor 55 procent van de werknemers maaltijdcheques een belangrijk voordeel blijven, wordt dit vooral door de vrouwen gewaardeerd. Mannen en jongeren blijven vooral geïnteresseerd in de aanwezigheid van een firmawagen in hun verloningspakket.

Bron: Partena Professionals

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.