Wegvallen proefperiode gecompenseerd door uitzendcontracten?

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtInstroomInterimLoonkostenLoopbaanOrganisatieSelectieWerving
Dat verwacht HR-dienstengroep Synergie. De proeftijd voor contracten voor onbepaalde duur verdwijnt, omdat de nieuwe regeling voor de opzegtermijnen voorziet in een geïntegreerde proeftijd. Voor contracten van bepaalde duur wordt wel een proefperiode ingevoerd. Ook bij studentencontracten en uitzendarbeid blijft de proefperiode behouden.

Synergie verwacht dat bedrijven het wegvallen van de proefperiode zullen compenseren met uitzendcontracten, of minder snel overgaan tot vaste indienstname van medewerkers op interim-basis. Voor de uitzendgroepen kan dit de omzet beslist doen stijgen. Als ook de economische conjunctuur nog wat mee wil, ziet de nabije toekomst er weer fleuriger uit voor die sector.

Synergie Belgium durft alvast een verdere omzetgroei van 10 procent voorspellen voor 2014. Dat komt neer op een omzetdoel van 176 miljoen euro. Dit jaar stevent de groep af op een omzetgroei van 9,5 procent. Synergie wil die doelstelling bereiken door verder in te zoomen op zijn kernactiviteit via hoofddivisies Synergie (algemeen uitzendwerk) en Synergie Careers (tewerkstelling van hogere profielen).

Er zal ook extra ingezet worden op het verder digitaliseren van selectieprocessen via multivendor-systemen en de ontwikkeling van online-rekrutering. De weg naar het digitaliseren van selectie- en tewerkstellingsprocessen is onomkeerbaar geworden, ook in de bedrijven zelf.

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.