Weldra ook flexi-jobs voor gepensioneerden?

Staatssecretaris tegen Sociale Fraude Philippe De Backer maakt een positieve balans op: “De flexi-jobs, waarbij mensen met een vaste job kunnen bijklussen in de horeca, zijn een succes. Er zijn er al 20.000 gecreëerd en in tegenstelling tot de doemberichten steeg ondertussen ook het aantal vaste jobs in de horeca met 3000.”

De Backer wil het systeem voor flexi-jobs in de horeca nu ook openstellen voor gepensioneerden. Nu moet je al viervijfde werken bij een andere werkgever om in de horeca te kunnen bijklussen via dit voordelige systeem, waarbij je slechts een sociale bijdrage van 25 procent betaalt. Die voorwaarde is de garantie dat dit systeem geen reguliere arbeid vernietigt. Maar De Backer wil ze nu dus schrappen voor gepensioneerden.

Gepensioneerden kunnen sinds kort al onbeperkt bijverdienen. Maar voor die paar uren per week dat de meesten willen bijklussen, betalen ze wel de volle pot aan belastingen en sociale bijdragen. Wat ertoe leidt dat ze vaak in het zwart bijklussen. “Gepensioneerden hebben trouwens tijdens hun beroepscarrière al hun bijdrage geleverd”, aldus de staatssecretaris.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.