Welke apps helpen u bij het rekruteren?

Whatsapp

Zoals u al kon lezen in een ander nieuwsbericht vandaag, kondigde YoungCapital aan dat ze de chat-app inzetten voor recruitment. Handig, want in plaats van door een grote stapel brieven te ploeteren, kunt u nu gewoon een reeks korte introductiefilmpjes van sollicitanten bekijken.

Vacaturesites

Verschillende vacaturesites hebben inmiddels een app. Op die manier kan u makkelijk via de telefoon of tablet een vacature plaatsen.

MatchQ

Onder andere door de skillindicator en de gedragsindicator krijg je als recruiter onmiddellijk een idee van een sollicitant. De games geven een kandidaat de gelegenheid om te laten zien wat hij wel en niet kan en wat zijn ontwikkelpotentieel is. De app berekent aan de hand van algoritmes een succesformule, want naast onderbuikgevoel zeggen statistieken ook een heleboel.

JobTease

Deze app is vooral bedoeld om jongeren aan het werk te helpen en verbindt sollicitanten en vacatures aan elkaar via locatiebepaling. Als je langs een bedrijf met een vacature komt, krijg je een melding. Voor kleinere bedrijven is dit handig; jongeren zien vacatures van kleine bedrijven vaak over het hoofd omdat de bedrijfsnaam hen niet bekend voorkomt. Je hoeft niet te betalen om een vacature te plaatsen, zoals bij een vacaturebank. Wel moet je feedback geven wanneer je iemand niet aanwerft. Zo leert de jongere wat hij aan zijn sollicitatie kan verbeteren.

LinkedIn

De grote netwerksite heeft ook een app, zodat je in de trein snel op je telefoon of tablet het cv van een aantal sollicitanten kunt bekijken.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.